Elikkä tänne koetan kerätä faktoja omasta syömisestä liikkumisesta ja kivuista ja mietteitä ja tunteita joita nämä asiat minussa herättävät.

Eli lähtö tilanne on reilusti ylipainoinen 107kg viimeksi vaakalla käydessä. Liikuntavammainen koti äiti  murkkuikäiselle myös liikunta vammaiselle pojalle.muut lapset terve tyttö12 ja poika11 asuvat isällään toisella paikkakunnalla.

Pääasiallisina apuvälineinä sekä sähkökäyttöinen että manuaali pyörätuoli. Kävelen myös pieniä matkoja(max 65m tällä hetkellä) kainaloihin ylettyvällä rollaattorilla(kuva myöhemmin) ja muutamia metrejä kyynersauvoilla(10-20m). Vasta investoin myöskin 3 pyöräiseen polkupyörään jonka kyytiin en vielä pääse ilman avustajan apua. Tavoitteena kuitenkin saada jalka nousemaan tangon yli(50cm)maasta jolloin voisin itsenäisestikin päästä pyöräilemään. Nyt vasta ilman apua jalka nousee n 5-7cm. Käyn myöskin kuntosalilla poikani kanssa1-2kertaa/viikko.Unohtamatta fysioterapiaa1-2 krt/viikko

Kaikki liikkuminen oli ennen vain fysioterapiassa ja nyt viimeisten 2kk aikana olen siis aloittanut salin sekä pyöräilyn sekä käyn koiran kanssa ulkona manuaali tuolilla n.300-500m matkoja.

Kuntoilun lisäksi olen yrittänyt muuttaa ruoka tottumuksiani terveemmäksi johon oman hankaluutensa tuo enemmän ja vähemmän oireileva syömishäiriö jossa sekä ahmimista oksentamista ja paastoja ikään kuin rangaistuksena ahmimisesta.

Omaan myöskin kaksisuuntaisen mielialahäiriön jonka lääkitys ja vaihtelut näkyvät liikunnassa ja ruokailussakin helposti.

Minulla on myöskin "selittämättömiä"(eli ei mitään todettua diagnoosia )kipuja lähinnä sormien ja ranteitten alueella sekä yläkropassa.säännöllinen kipulääkitys olemassa. Kipujen takia joudun sillointällöin lähtemään jopa päivystykseen hakemaan kipupiikkejä.Kivut myöskin omaltaosaltaan vaikeuttavat liikkumista.

Mitään turhaa kritiikkiä en ota vastaan ainoastaan rakentava kommentointi sallitaan. Tunteeni ja kokemukseni ovat omiani ja niitä pitää kunnioittaa tunteet eivät ole "oikein" tai"väärin" niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä realiteettien kanssa.